MASA PORCELANOWA
Masa porcelanowa jest delikatniejsza niż masa solna. Nie
trzeba jej wypiekać, a swoją delikatnością przypomina prawdziwą porcelanę. Można
z niej tworzyć rozmaite dekoracje świąteczne.
Przepis na plastyczną masę porelanową jest bardzo prosty
Porcja – używamy tej samej miarki do odmierzania produktów
- · porcja kleju vikol
- · porcja mąki ziemniaczanej
- · dwie łyżki cytryny ( na 300 ml)
- · dwie łyżki oliwki
Sposób przygotowania:
Mąkę wymieszać z klejem, sokiem z cytryny i oliwką. Następnie
wygniatamy ciasto. Ciasto szybko wysycha, więc trzeba trzymać w woreczku
foliowym
witam. Rozumiem , że jak wezmę szklankę kleju to też szklankę mąki ziemniaczanej. A jak to ma być oliwka?Czy może być olej jadalny? Proszę o szybką odpowiedź
OdpowiedzUsuńMoże być zwykły olej
Usuń